Gruusia sarjas pärast Genfi kõnelusi Venemaad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dvani küla sattus 2008. aastal oma asukoha tõttu Lõuna-Osseetia piiri ääres Gruusia-Vene sõja keskmesse. Ligi 1000 elanikuga Dvani pidi üle elama õhurünnaku ning järgneva rüüstamislaine. Selle aasta septembri lõpus ootas asukaid uus üllatus: küla maadele hakkasid Vene sõdurid üles panema uut piirdeaeda, seekord vaksa võrra kaugemale Gruusia alale kui enne. Mõnel külaelanikul jäi uue tarastamisega kättesaamatusse kaugusesse põllumaa, teisel esivanemate maja, kolmandal pähklisalu. Piirivalvurid aga rääkisid, et varasematel aegadel olevat asjad lihtsamad olnud – taamal Kaukasuse mägede taga algasid Vene alad, mägede ees olev maa kuulus aga Gruusiale.
Dvani küla sattus 2008. aastal oma asukoha tõttu Lõuna-Osseetia piiri ääres Gruusia-Vene sõja keskmesse. Ligi 1000 elanikuga Dvani pidi üle elama õhurünnaku ning järgneva rüüstamislaine. Selle aasta septembri lõpus ootas asukaid uus üllatus: küla maadele hakkasid Vene sõdurid üles panema uut piirdeaeda, seekord vaksa võrra kaugemale Gruusia alale kui enne. Mõnel külaelanikul jäi uue tarastamisega kättesaamatusse kaugusesse põllumaa, teisel esivanemate maja, kolmandal pähklisalu. Piirivalvurid aga rääkisid, et varasematel aegadel olevat asjad lihtsamad olnud – taamal Kaukasuse mägede taga algasid Vene alad, mägede ees olev maa kuulus aga Gruusiale. Foto: Mihkel Maripuu

Gruusia sarjas kolmapäeval Venemaa hulgalisi julgeolekurikkumisi vaherahujoonel, mis kehtestati pärast viis aastat tagasi peetud sõda.

«Kohapealne olukord inimõiguste ja julgeoleku alal on murettekitav,» ütles Gruusia pealäbirääkija David Zalkaliani pärast rahukõnelusi Genfis.

«Endiselt jätkuvad sõjalise ja julgeolekutaristu väljaehitamine, Gruusia õhuruumi rikkumine, inimröövid, mõrvad ja muud murettekitavad intsidendid, mis kujutavad endast otsest väljakutset julgeolekule ja stabiilsusele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles