Adeni lahel kogub vaikselt tuure piraadijaht

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti merejõud on pidanud kinni järjekordsed Somaalia piraadid.
Briti merejõud on pidanud kinni järjekordsed Somaalia piraadid. Foto: SCANPIX

Venemaa ei välista võimalust, et pöördub palvega tankeri Moskovski Universitet vabastamiseks NATO ja Euroopa Liidu poole.


Välisministeeriumi pressiosakonna juhataja asetäitja Igor Ljakin-Frolov rääkis RBK-le, et Moskva loodab vajaduse tekkides välismaiste sõjalaevade abile.

Diplomaat kinnitas, et tankeri meeskonnaliikmeteks on 23 Vene kodanikku, kuid side puudumisel ei oska ta nende seisundi kohta midagi öelda.

Somaalia piraadid ründasid tankerit kahe kaatriga täna hommikul kell 8 (Moskva aja järgi). Esialgsete andmete järgi oletatakse, et piirkonnale lähenev suur allveetõrjelaev Marssal Šapošnikov jõuab sinna kella 23 paiku (Moskva aja järgi).

Seni pole piraadid Libeeria lipu all sõitva tankeri omanikule mingit lunarahanõuet esitanud, kinnitas Novorossiiski laevastiku pressiteenistus raadiojaamale Ehho Moskvõ.

Merenduse asjatundja ja portaali Morskoi Bjulletän peatoimetaja Mihhail Voitenko jutustas raadiojaamale, et tavaliselt esitavad mereröövlid oma nõudmise mitte varem kui kahe-kolme päeva pärast.

Eksperdid oletavad, et piraadid ei oska tankerit juhtida, kuna laeva mootor pandi seisma ja Moskovski Universitet jäi triivima, rääkis rahvusvaheliste merejõudude esindaja RIA Novostile.

«Tanker triivib praegu avamerel, mis viitab sellele, et laeva hõivanud piraatide hulgas pole spetsialisti, kes suudaks seda juhtida. Praegu käib rahvusvaheliste koalitsioonijõudude hulka kuuluvate laevade vahel intensiivne infovahetus hõivatud laeva ümber tekkinud olukorrast,» rääkis allikas RIA Novostile.

Pärast sõjalaeva Marssal Šapošnikovi kohale jõudmist viiakse helikopteri abil läbi täiendavad uuringud ja langetatakse otsus edasise tegevuse kohta, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles