Aasta võimsaim taifuun maabus Filipiinidel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna  varahommikul Filipiinidel maabunud aasta tugevaim taifuun Haiyan on nõudnud kolm inimelu, vigastanud seitset inimest.

«Kaks inimest suri taifuuni tõttu maha langenud elektriliinidelt elektrilöögi saamise tagajärjel, kolmanda inimese tappis pikselöök,» ütles riiklikust katastroofikeskusest. «Seitsmest vigastatust kuus said pihta langevate objektidega, üks sai viga elu nõudnud äikeselöögi vahejuhtumis,» lisas ta.

Taifuun on sundinud kümneid tuhandeid inimesi evakueerima, lende tühistama ja koole sulgema.

Taifuun Haiyan jõudis kohaliku aja järgi kella 04.40 paiku (Eesti aja järgi 22.40) umbes 600 kilomeetrit pealinnast Manilast kagus asuvale Samari saarele ja liikus edasi loodesse.

Maru tuulepuhangute kiirus ulatus 105 meetrini sekundis.

President Benigno Aquino kutsus rahvast taifuuniks igal võimalikul moel valmistuma.

President hoiatas, et eeldatavas 600-kilomeetrises taifuunirinde piirkonnas on oodata tõsiseid üleujutusi ja laastavat tormi, rannikul kuni kuuemeetriseid laineid.

Haiyan suundub prognooside kohaselt üle Filipiinide kesk- ja lõunaosa ning jõuab laupäeva õhtuks Lõuna-Hiina merele.

Filipiine kimbutab keskmiselt 20 suurt tormi või taifuuni aastas. 2012. aasta detsembris sai taifuunis Bopha surma või jäi kadunuks 2000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles