Pakistanis rünnati NATO veokeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembris Pakistanis Hubis süüdatud NATO veok.
Septembris Pakistanis Hubis süüdatud NATO veok. Foto: SCANPIX

Pakistani loodeosas ründasid relvastatud isikud Afganistani liitlasvägesid varustavaid NATO veokeid, haavates kahte juhti.

Intsident leidis aset täna Jamrudi piirkonnas, mis asub Afganistaniga piirnevas hõimupiirkonnas, vahendas uudisteagentuur AFP.

Seni pole ükski rühmitus rünnaku eest vastutust endale võtnud, kuid sarnaseid rünnakuid on varem läbi viinud äärmuslik islamiliikumine Taliban.

Rünnakud NATO vägede varustusautodele on Pakistanis suhteliselt sagedased. Harvad pole ka juhused kui riigis tegutsevad äärmuslased on süütanud korraga sadu Afganistanis võitlevate NATO vägede varustusautosid.

Afganistanis sõdivaid USA ja NATO vägesid varustatakse peamiselt just Pakistani kaudu. Kuigi Pakistan on terrorismivastases sõjas formaalselt USA liitlane, on kohalikud võimud hädas naaberriigi Afganistani piiri lähistel end sisse seadnud terroriorganisatsiooni Al-Qaeda ja islamiliikumise Talibani võitlejatega ning mägistel aladel tegutsevate sõjakate hõimudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles