Uurijad tegid kindlaks reisilennuki mustade kastide asukoha

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France`i õnnetuslennuki rusud Atlandi ookeanis.
Air France`i õnnetuslennuki rusud Atlandi ookeanis. Foto: AFP / Scanpix

Uurijad tegid kindlaks 11 kuu eest Atlandi ookeani kukkunud ja 228 inimelu nõudnud Prantsuse lennukompanii Air France´i reisilennuki pardasalvestite tõenäolise asukoha.

Uurijate sõnul asuvad mullu 1. juunil Atlandi ookeani kukkunud reisilennuki Airbus 330-200 lennuki mustad kastid kolme meremiili ehk viie kilomeetri suurusel alal, vahendas AFP.

Prantsuse kaitseministeeriumi esindaja kindral Christian Baptiste´i sõnul pole aga kindel, kas pardasalvestid ookeanisügavustest üles tuuakse, kuna seal peituvat informatsiooni ei saa ilmselt taastada. 

«See ei tähenda, et me mustad kastid välja otsime, sest need ei anna välja signaali ja ala, kus nad asuvad, on väga ebatasane,» lisas Baptiste, kelle sõnul pole kindel, kas partesalvestistes peituvat informatsiooni on võimalik taastada.

228 inimelu nõudnud ja viimase kaheksa aasta suurima lennukatastroofi põhjuse väljaselgitamisel on pardasalvestid aga võtmetähtsusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles