Rouhani: Iraan ei loobu oma õigusest tuumaprogrammile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hassan Rouhani
Hassan Rouhani Foto: SCANPIX

Iraani president Hassan Rouhani ütles täna, et Teheran ei kavatse loobuda oma tuumaõigustest ning sealhulgas ka uraani rikastamisest, vahendas meedia päev pärast järjekordse kõnelustevooru lõppemist suurriikidega.

«On olemas punased jooned, mida ületada ei tohi,» vahendas uudisteagentuur ISNA presidendi sõnu konservatiivide enamusega parlamendi ees.

«Iraani rahva õigused ja meie rahvuslikud huvid on niisuguseks punaseks jooneks. Samuti ka rahvusvaheliste õigusnormide kohased tuumaõigused, mille hulka kuulub ka [uraani] rikastamine Iraani pinnal,» sõnas Rouhani.

«Me oleme läbirääkimise osapooltele öelnud, et ei kavatse alluda ähvardustele, sanktsioonidele, alandamisele ega diskrimineerimisele. Islamivabariik ei ole kunagi ühegi võimu ees kummardanud ega tee seda ka tulevikus,» lisas ta.

Neljapäeval alanud läbirääkimistevoorus P5+1 (USA, Venemaa, Hiina, Prantsusmaa, Suurbritannia ja Saksamaa) ja Iraani delegatsiooni vahel laupäeva õhtuks tuumakokkuleppeni ei jõutud.

Järgmine kõnelustevoor peaks kava kohaselt algama 20. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles