Šoigu: edaspidi ostame vaid Vene sõjatehnikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-tüüpi dessantlaev Vladivostok, mille tellijaks on Venemaa, Prantsuse laevaehitusfirma STX France dokis Saint-Nazaire'is.
Mistral-tüüpi dessantlaev Vladivostok, mille tellijaks on Venemaa, Prantsuse laevaehitusfirma STX France dokis Saint-Nazaire'is. Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseministeerium täidab Prantsusmaaga sõlmitud Mistral-klassi helikopterikandjate hankelepingu, kuid edaspidi hakkab ostma Venemaal valmistatavat sõjatehnikat, lubab kaitseminister Sergei Šoigu.

«Poolel teel hobuseid ei vahetata - see puudutab Mistrale. Leping tuleb lõpuni täita. Muu kohta ütlen nõnda. Te näete viimaste kuude skandaale, mis seotud igat laadi küberohuga, miljonite kodanike ja riigipeade kõnede pealtkuulamisega. Me saame aru, et tehnika on tänapäeval saavutanud säärase taseme, et me ei saa olla kindlad, et keegi seda mingil hetkel ühe nupulevajutusega välja ei lülita. Seetõttu hakkame muidugi toetuma oma, kodumaisele toodangule,» ütles Šoigu Pervõi telekanali saates «Voskresnoje vremja».

Kõneldes riikliku relvastusprogrammi täitmisest, ütles minister: «Riik pingutab. President tegi tahtejõulise otsuse. Me relvastame meie armee ümber, 2020. aastal on sõjaväel 70 protsendi ulatuses uus relvastus,» kinnitas Šoigu.

Venemaa esimene Mistral-klassi helikopterikandja lasti oktoobris Prantsusmaa Saint-Nazaire'i laevatehases vette.

Laevu on ehitatud tükikaupa - SXT France'ilt tulevad vöörid ja Peterburis asuvast Balti laevatehasest ahtrid. Viimased toimetatakse Prantsusmaale, kus kere kokku pannakse.

«Pärast komplekteerimis- ja katseperioodi antakse esimene helikopterikandja 2014. aasta kolmandas kvartalis teenistusse ja teine aasta hiljem,» seletas allikas.

Universaalne dessantlaev-kopterikandja Mistral on 210 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme.

Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, pardale mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles