Vanglavagun 30 Greenpeace'i aktivistiga jõudis Neevalinna

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rongivagun Venemaal vangistatud Greenpeace’i 30 aktivistiga jõudis täna Murmanskist Peterburi Laadoga vaksalisse.

Greenpeace’i Venemaa aktivistid säutsusid Twitteris, et vagun haagiti lahti, kuid keskkonnakaitsjate lõplik sihtkoht pole teada, vahendas www.kp.ru.

Interfaxi teatel paigutati nad Peterburi uurimisisolaatoritesse.

Greenpeace’i Venemaa esinduse pressiesindaja Jevgeni Usov rääkis ajakirjanikele, et Neevalinnas ja selle eeslinnades on kokku viis uurimisisolaatorit. Seda, kuhu aktivistid viidi, pole teada.

«Loomulikult on inimeste ja seda eriti välismaalaste jaoks keeruline viibida Vene vanglas. Kuid nad loodavad, et varem või hiljem see lõpeb,» rääkis Usov.

Tema andmetel pole keskkonnakaitsjate kinnipidamistingimused «mitte kõige halvemad».

Usovi sõnul peab Greenpeace praegu oma kõige tähtsamaks ülesandeks 30 aktivisti, keda süüdistatakse huligaansuses, vabastamist.

Venemaa ametivõimud võtsid naftapuurimise vastu Arktikas protesteerinud keskkonnakaitsjad kinni 18. septembril Gazpromi naftaplatvormil või selle juures Petšora meres. Kõik 30 inimest, teiste seas kaks ajakirjanikku, on võetud eeluurimise ajaks kaheks kuuks vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles