Pakistani ekspresident palus luba riigist lahkuda

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani endine president Pervez Musharraf.
Pakistani endine president Pervez Musharraf. Foto: SCANPIX

Pakistani endine president Pervez Musharraf palus kohtult täna luba sõita Dubaisse oma haiget ema vaatama.

Musharrafi vastu on kodumaal algatatud neli kohtuasja, mis ulatuvad aastatesse 1999-2008, mil ta oli riigipeaks. Üks neist on seotud endise peaministri Benazir Bhutto tapmisega, vahendas AFP.

Tänane samm võib avada 70-aastasele ekspresidendile võimaluse lahkuda Pakistanist enne, kui temaga seotud kohtuasjad lõpule jõuavad. Nii pääseksid võimsad relvajõud häbist, kui selle kunagine juht peaks tsiviilkohtus süüdi mõistetama.

Musharraf on kautsjoni vastu vabaduses kõigi nelja kohtuloo puhul, kuid Talibani ähvarduste tõttu viibib ta valve all oma Islamabadis asuvas farmis. Ta ei tohi riigist lahkuda, kuna tema nimi on valitsuse vastavas nimekirjas.

Kohtuallikas kinnitas, et Musharrafi advokaat A. Q. Hallipota tegi Karachis asuvale Sindhi ülemkohtule avalduse kustutada endise riigipea nimi riigist lahkumist keelavast nimekirjast.

Kohus peaks seda arutama 18. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles