British Airways ei lubanud 230-kilost meest lennukisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22-aastane Kevin Chenais, kes kaalub 230 kilo.
22-aastane Kevin Chenais, kes kaalub 230 kilo. Foto: SCANPIX

Hormonaalsete probleemide all kannatav 230-kilone Kevin Chenais ei saa lennata Ühendriikidest tagasi kodumaale Prantsusmaale, kuna ta kaalub liiga palju.

22-aastane mees kavatseb lahendada perekonna ette kerkinud probleemi reisides üle Atlandi ookeani ristluslaevaga Queen Mary 2. Ta saabus eile rongiga Chicagost, kus on teda ravitud eelmisest aastast saadik, New Yorki.

Chenais plaanis lennata kodumaale tagasi oktoobri lõpus, kuid British Airways (BA) keeldus teda ülisuure kehakaalu tõttu pardale võtmast. «Kõige vihasemad on minu vanemad,» rääkis ta ajakirjanikele pärast 19-tunnist rongisõitu.

BA esindaja kinnitusel otsis firma olukorrale lahendusi, kuid asi lõppes sellega, et lennuettevõte ei saa mehe turvalisust tagada.

Chenais vajab pidevalt lisahapnikku ja meditsiinilist kontrolli. Ta liigub elektrilise ratastooliga.

Pärast lennukeelu saamist veetis perekond Chicago ühes hotellis enam kui nädala ja otsis olukorrale lahendust.

Isa Rene Chenais kritiseeris lennufirmat selle eest, et see maksis perele kinni vaid viis ööd, aga mitte 13. Tema arvates peab BA maksma lennupiletite eest kompensatsiooni.

Nüüd kavatseb perekond elada Brooklyni hotellis järgmise teisipäevani, mil Queen Mary 2 võtab suuna Suurbritanniasse Southamptoni sadamasse. Laevasõit kestab terve nädala.

Rene Chenais rääkis, et mõni päev pärast eitava vastuse saamist BA-lt teatasid nii Air France kui Swissair, et on valmis Kevini lennukisse võtma. Perekonnal polnud aga siis enam raha.

«Maksime 1200 dollarit (ligi 890 eurot) rongipiletite eest ja 2000 dollarit (ligi 1490 eurot) laevapiletite eest. Me ei saa rohkem maksta,» selgitas Rene Chenais. Ta ütles, et plaanib BA kohtusse kaevata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles