Ukraina parlament ei lubanud Tõmošenkot välismaale ravile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko pildiga särke kandvad rahvasaadikud täna parlamendis.
Julia Tõmošenko pildiga särke kandvad rahvasaadikud täna parlamendis. Foto: SCANPIX

Erakorralisele istungile kogunenud Ukraina parlamendisaadikud ei suutnud jõuda kokkuleppele vangistatud ekspeaminister Julia Tõmošenko välismaale ravile lubamises.

Võimuerakond Regioonide Partei ja opositsioonierakonnad ei jõudnud Tõmošenko Saksamaale ravile lubava seaduseelnõu tekstis kokkuleppele, vahendas uudisteagentuur AFP.

Ukraina poliitilised erakonnad pole suutnud Tõmošenko edasises saatuses kokku leppida. Räägitud on nii Tõmošenko vabastamisest, vangistuse lühendamist poole võrra ning võimalusest, et ta jääb kolmeks aastaks ilma kodanikuõigustest, mis ei võimaldaks tal osaleda 2015. aasta presidendivalimistel.

Survet Tõmošenko küsimuse lahendamiseks avaldab Ukrainale Euroopa Liit, kes on Tõmošenko vabastamise seadnud assotsiatsioonileppe sõlmimise tingimuseks. Ukraina soovib lepingu allkirjastada kuu lõpus Vilniuses toimuval idapartnerlusriikide tippkohtumisel.

Ukraina parlament peaks Tõmošenko küsimust uuesti arutama 19. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles