Malta riik hakkab müüma 650 000 euro eest kodakondsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodakondsuse müügi vastased Malta parlamendi ees.
Kodakondsuse müügi vastased Malta parlamendi ees. Foto: SCANPIX

Malta võimud võtsid eile vastu seaduse, mis võimaldab 650 000 euro eest osta riigi kodakondsuse, andes ühtlasi ostjale eeliseid ka mujal Euroopas.

Nimelt tähendab parlamendis heaks kiidetud seaduseelnõu, et endale kodakondsuse ostnud isikud saavad töötamis- ja elamisloa ülejäänud 27 Euroopa Liidu liikmesriigis. Kuna Malta kuulub ka Schengeni õigusruumi, siis tagab Malta kodakondsus selle omanikule ka vaba liikumise Schengeni viisaruumiga ühinenud riikides.

Malta peaminister Jospeh Muscat märkis, et kodakondsuse müügiga soovitakse täiendada riigikassat ja meelitada riiki investoreid. Valitsusjuhi sõnul tooksid 45 uut kodanikku riigile sisse hinnanguliselt 30 miljonit eurot aastas.
Valitsuse kinnitusel hakatakse taotlusi hoolikalt kontrollima, et kodakondsust ei antaks kriminaalidele.   

Opositsioon on uut seadust teravalt kritiseerinud. Nende sõnul ei pea kodakondsuse saajad Maltale elama asuma ning nad pole kohustatud saareriiki investeerima. Nii on skeptikud hoiatanud Maltat kariibilikuks maksuparadiisiks muutumise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles