USA kandis Nigeeria Boko Harami terrorirühmituste nimekirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madalla pärast 25. detsembril toimunud pommirünnakut linnas asuvale Püha Theresa kirikule. Rünnaku korraldamise eest võttis vastutuse Boko Haram.
Madalla pärast 25. detsembril toimunud pommirünnakut linnas asuvale Püha Theresa kirikule. Rünnaku korraldamise eest võttis vastutuse Boko Haram. Foto: SCANPIX

USA kandis kolmapäeval Nigeeria islamistliku Boko Harami ja selle haru Ansaru terrorirühmituste musta nimekirja.

«See terrorirühmituseks arvamine on tähtis ja asjakohane samm, aga vaid üks abinõu kõikehõlmavast lähenemisest, millega Nigeeria valitsus peaks neile rühmitustele vastu astuma, et vägivaldne ekstremism välja juurida,» ütles Ühendriikide välisministeerium avalduses.

Äärmusrühmitus on Nigeeria valdavalt moslemitega asustatud põhjaosas terrorirünnakuid korraldanud alates 2010. aastast, kuid viimasel ajal on need muutunud eriti vägivaldseks ja ohvriterohkeks. Boko Haram, mis tähendab hausa keeles «Lääne haridus on kurjast», tahab kehtestada riigis jõuga ülikarme šariaadiseadusi, ehkki pool Nigeeria elanikest on ristiusku.

Islamistliku rühmituse sissid tungisid näiteks septembris Nigeeria kirdeosas kooli ühiselamusse ja avasid magavate õpilaste pihta tule, tappes vähemalt 40 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles