ÜRO: abi jõuab Filipiinidele liiga aeglaselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuuni üle elanud vajavad abi.
Taifuuni üle elanud vajavad abi. Foto: SCANPIX

ÜRO humanitaarabijuht Valerie Amos ütles täna et abi peab Filipiinide taifuuniohvriteni jõudma palju kiiremini, sest inimesed on kannatada saanud asulates näljas ja janus.

Reedel Filipiine tabanud taifuunis Haiyan hukkus ametlikel andmetel 2300 inimest, ent abiorganisatsioonid kardavad, et tegelik hulk on veel palju suurem ning räägitakse võimalusest, et hukkunuid võib olla 10 000 ning katastroof mõjutas ligi 11 miljoni inimese elu.

«Olukord on masendav. Need, kes on saanud, on lahkunud. Veel paljud üritavad seda teha. Inimesed on meeleheitel ja vajavad abi,» sõnas Manilas viibiv Amos ajakirjanikele.

Amose sõnul on abi vaja nüüd ja kohe ning sellega on isegi juba liiga kaua viibitud.

Taifuunist enim räsitud piirkonnas Taclobanis vedelevad roiskuvad surnukehad endiselt tänavatel ning ootavad matmist. Tuhanded meeleheitel ellujääjad püüavad põgeneda paigast, kus napib puhast joogivett ning puuduvad varjualused.

ÜRO pöördus teisipäeval abipalvega doonorite poole toetada eelmisel nädalal Filipiinidel möllanud ülivõimsas taifuunis kannatanuid 301 miljoni dollariga (225 miljonit eurot).
Amos tunnustas rahvusvahelise üldsuse reaktsiooni pärast katastroofi, kuid rõhutas, et Filipiinide abistamiseks on teha veel palju.

«Oleme olnud tunnistajaks rahvusvahelise üldsuse heldele reaktsioonile nähtud õudustele. Teame, et inimesi aidatakse juba praegu, kuid teame ka, et katastroofi ulatust arvestades peab abi jätkuma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles