Ajaleht: USA salateenistuse agendid kasutasid 17-s riigis prostituutide teenuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA salateenistuse agendid külastavad Washington Posti andmetel töölähetustel ka prostituute.
USA salateenistuse agendid külastavad Washington Posti andmetel töölähetustel ka prostituute. Foto: SCANPIX

Washington Posti andmetel on USA salateenistuse agendid pannud viimastel aastatel toime mitmeid seksuaalmoraali puudutavaid rikkumisi 17-s riigis ning sellest teab ka Senati järelvalvekomitee.


Tänases ajaleheartiklis tsiteeriti salateenistuse järelvalvega tegelevale Senati komiteele esitatud infot. Väidetavalt külastavad agendid bordelle ja prostituute. Samuti räägiti abikaasade petmisest, üheöösuhetest ning pikaajalistest suhetest välisriikide kodanikega, millest teenistusele pole nõuetekohaselt teada antud.

Ühe rikkumistest ajalehele rääkinud isiku kinnitusel teadis salateenistuse juhatus, et agendid kasutavad nii välis- kui siselähetustel prostituutide teenuseid.

Vabariiklasest senaator ja sisejulgeoleku komitee liige Ronald Johnson nentis, et need teated on tugevalt vastuolus salateenistuse juhtide kinnitustega, et nende juures ei tolereerita seksuaalselt ebasobivat käitumist. Muid kommentaare Johnson juhtumite kohta ei jaganud.

Sel nädalal tagandati Washington Posti teatel ametist ka kaks president Barack Obama turvameeskonna liiget, kes saatsid väidetavalt ühele naisalluvale seksuaalse sisuga e-kirju.

Üks karistatutest, Ignacio Zamora, juhtis möödunud aastal uurimist, mille keskmes olid presidendi Cartagena linna visiidi eel pummeldanud ja prostituutidega pidutsenud salateenistuse agendid. Intsidendi järel keelati turvateenistuse töötajatel 10 tunni jooksul enne tööle tulekut alkoholi tarbida ning sätestati, et vabal ajal tuleb alkoholi tarbida mõõdukalt. Samuti keelati alkoholi tarbimine hotellis, kus viibib ka turvatav isik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles