Arctic Sea üks kaaperdajatest läheb viieks aastaks vangi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea
Kaubalaev Arctic Sea Foto: SCANPIX

Moskva linnakohus tunnistas kaubalaeva Arctic Sea väidetava kaaperdaja Andrei Lunevi süüdi piraatluses ja karistas teda viie aasta pikkuse vabadusekaotusega.


Kohtualune varjas ajakirjanike eest oma nägu ja pressile ta kommentaari ei jaganud, vahendas GZT.RU.

Hiljuti selgus, et Tallinnas sündinud Lunev on oma süü täielikult üles tunnistanud.

Eestiga seotud väidetava piraadi Dmitri Bartenevi vend Aleksei ütles Den za Dnjomile, et tema on kindel, et Venemaa tunnistab kahtlusalused süüdi ja siis jääb loota üksnes Euroopa Kohtule.     

18. mail lõpeb eeluurimisisolaatoris viibivate kahtlusaluste kinnipidamistähtaeg. Aleksei Bartenevi andmetel peaks tema vend kohtu ette astuma 14. mail, mis tõenäoliselt pikendab kinnipidamise aega veel kolme kuu võrra.

Aleksei Bartenev ja ka tema venna advokaat Konstantin Boronovski teavad, et kaks arvatavat piraati (Dmitri Savins ja Andrei Lunev) sõlmisid uurijatega kokkuleppe ja tunnistasid end süüdi. Dmitri Bartenev  pole end süüdi tunnistanud.  

«Mulle tundub, et inimene on selles mängus etturiks. Võimalik, et ta sattus mingisse avantüüri, kuid polnud lõpuni kursis, mis toimub ja milliseid eesmärke silmas peetakse,» jutustas Aleksei Bartenev ajalehele. 

Puidulastiga Arctic Sea lahkus Soomest Pietarsaarist 22. juulil 2009 ja pidi plaani järgi jõudma Alžeeriasse Bejaïa sadamasse 4. augustiks. Tegelikult jõudis last sihtkohta kolm ja pool kuud kavatsetust hiljem.

Omapärane sündmustejada sai alguse aga 24. juulil Läänemerel, kui Rootsi territoriaalvetes astusid laeva pardale 8 väidetavat piraati. Siis võeti Soome telefonikõne, kus omanikfirmalt pressiti välja raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles