California kõrbest leiti kolm aastat tagasi kadunud perekonna luud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtueksperdid uurivad luude leiukohta.
Kohtueksperdid uurivad luude leiukohta. Foto: SCANPIX

California lõunaosa kõrbest leiti madalast hauast luud, mis on politseiuurijate sõnul 2010. aasta veebruaris kadunud neljaliikmelise perekonna maised jäänused.
 

Uurijad kinnitasid, et kaks hauast leitud isikut olid kadunuks kuulutatud abielupaar Joseph ja Summer Mcstay. Oletatavasti on teised kaks paari pojad, ent nende DNA analüüsid pole veel tehtud.

Nelja inimese luud leidis esmaspäeval üks maastikul sõitnud mootorratur. Politsei sõnul olid loomad mõned luud madalast hauast maapinnale sikutanud. Leiupaik asub umbes 100 kilomeetri kaugusel Los Angelesest.

Kadumise järel arvati esialgu, et perekond läks Mehhikosse – uurijatel oli kehva kvaliteediga turvakaamerasalvestis, kus võis väidetavalt näha McStayde perekonda piiri ületamas.

Perekond lahkus oma kodust San Diego linnast põhja pool kellelegi midagi ütlemata ning jättis isegi oma kaks koera tagaaeda. Märke sissetungist ei olnud ning ka perekonna pangaarve, kus seisis kümneid tuhandeid dollareid, oli puutumata. Nende auto leiti USA ja Mehhiko piiri lähedalt.

Perekonna arvuti uurimisel leiti, et 43-aastane koduperenane Summer oli ostnud hispaania keele õppimise programmi ning keegi oli uurinud laste dokumentidele esitatavaid nõudeid Mehhikosse sisenemisel.

California San Bernardino maakonna šerif John McMahon rääkis aga, et piiriületamise kohta puuduvad tõendid, küll aga on väga tõenäoline, et perekond mõrvati. Samuti on nende laibad olnud kõrbes juba pikemat aega.

40-aastase Josephi vend Michael rääkis ajakirjanikele, et teadmatus viimasel kolmel aastal on olnud perekonna jaoks äärmiselt raske. Ta kinnitas pisarsilmi, et loomulikult ei soovinud nad loole sellist lõppu, ent lohutust pakub teadmine, et perekond on koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles