Prantsuse kuulsused kaitsevad seksiostjaid

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse valitsus tahab seksi ostmise karistatavaks muuta.
Prantsuse valitsus tahab seksi ostmise karistatavaks muuta. Foto: SCANPIX

Kümned Prantsusmaa kuulsused, teiste seas filmitäht Catherine Deneuve on andnud allkirja petitsioonile, milles mõistetakse hukka valitsuse plaan seksi eest maksjate elu keerulisemaks tegemiseks.


«Me ei toeta ega propageeri prostitutsiooni, ent oleme vastu nii raha eest seksi pakkumise kui selle ostmise karistamisele,» seisis täna Prantsuse meedias avaldatud petitsioonis.

«Me nõuame tõelist debatti ideoloogiliste eelarvamusteta,» kirjutati dokumendis, mille on allkirjastanud ligi 60 inimest, kelle seas on mitmeid rock-staare ja filmitegijaid ning endine kultuuriminister.

«Ma nõustun, et valitsus peab võitlema sunnitud prostitutsiooniga,» rääkis petitsioonile allkirja andunud laulja Antoine uudisteagentuurile AFP. «Veelgi karmimad seadused viivad aga seda tööd teevad inimesed lihtsalt enam põranda alla,» lisas ta.

Prostitutsioonivastane seadus läheb Rahvusassamblees hääletusele 27. ja 29. novembril. Seaduseelnõu nõuab prostutsiooni ostmise karistatavaks muutmist ning selle eesmärgiks on prostitutsiooni piiramine.

Seksi ostjatele tahetakse kehtestada 1500 euro suurune trahv, mis teistkordsel tabamisel kahekordistuks.

Prostitutsioon on Prantsusmaal seaduslik, ent keelatud on kupeldamine, prostitutsioonile ahvatlemine ning alaealised prostituudid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles