Ukraina raada lükkas Tõmošenko üle hääletamise taas edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenkot toetavad opositsioonisaadikud täna Ukraina parlamendis.
Julia Tõmošenkot toetavad opositsioonisaadikud täna Ukraina parlamendis. Foto: EPA

Ukraina parlament lükkas täna taas edasi vangistatud ekspeaministri Julia Tõmošenko küsimuse üle hääletamise, mida Euroopa Liit nõuab Kiieviga assotsiatsioonileppe sõlmimise eeltingimusena.


Ülemraada esimees Volodõmõr Rõbak ütles rahvaesindajatele, et seitsmeaastast vanglakaristust kandva Tõmošenko nelja välismaal ravi saamist puudutava eelnõu hääletus lükatakse edasi neljapäevale.

Otsus annab märku sellest, et president Viktor Janukovõtš püüab jätkuvalt hoida suhteid lisaks EL-ile ka Venemaaga, mis nii avalikult kui varjatult assotsiatsioonileppele vastu töötab.

«Leppisime kooskõlastusnõukogus kokku, et neljapäeval asume kohe hommikul eurolõimumisseadusi läbi vaatama,» teatas Rõbak täna pärast konsulteerimist fraktsioonijuhtidega.

Euroopa Liit meelitab Ukrainat allkirjastama tuleval nädalal assotsiatsioonilepet, kuid nõuab eeltingimusena muuhulgas Tõmošenko vabadusse pääsemist.

Assotsiatsioonilepe, millele Ukraina siiski loodab 28.-29. novembri Vilniuse tippkohtumisel alla kirjutada, on esimene samm EL-iga ühinemise poole ja tähendaks Kiievi lahtirebimist Venemaast, mis püüab naabrit enda juhitud tolliliitu saada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles