Vene kohus vabastas veel viis keskkonnaaktivisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace laev Arctic Sunrise
Keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace laev Arctic Sunrise Foto: SCANPIX

Peterburi kohus vabastas täna kautsjoni vastu lisaks esialgsele neljale veel viis Greenpeace'i jäälõhkuja Arctic Sunrise mittevenelasest meeskonnaliiget.

Kautsjoni vastu lasi vabadusse Paul Ruzycki Kanadast, itaallane Cristian D'Alessandro, Itaalia-Argentina topeltkodakondsusega Camila Speziale, Francesco Pisanu Prantsumaalt ja soomlanna Sini Saarela, kel oli õnnestunud end Gazpromi naftaplatvormi külge aheldada.

Juba varem oli vabastatud brasiillanna Ana Paula, argentiinlane Miguel Orsi, David Haussman Uus-Meremaalt ja poolakas Tomasz Dziemiańczuk.

Esmaspäeval pääsesid kahe miljoni rubla (45 400 eurot) suuruse kautsjoni vastu vabaks jäälõhkuja laevaarst Jekaterina Zaspa, fotograaf Deniss Sinjakov ja Greenpeace'i pressisekretär Andrei Allahverdov.

Seevastu pikendas kohus austraallasest aktivisti Colin Russelli vahi all pidamise aega veel kolme kuu võrra 24. veebruarini, mis on päev pärast Sotši taliolümpia lõppu.

Vene võimud pidasid Greenpeace'i jäälõhkuja Arctic Sunrise kinni 19. septembril, kui kaks keskkonnaaktivisti üritas tungida energiakontserni Gazprom naftaplatvormile Petšora meres, et protestida naftapuurimise vastu Arktikas.

Hollandi lipu all sõitva Arctic Sunrise'i pardal oli 18 riigi kodanikke, sealhulgas neli venemaalast ja üks soomlanna. Algul esitati kõigile süüdistus piraatluses, kuid hiljem kvalifitseeriti süüdistus ümber huligaansust käsitleva paragrahvi alusel, mis näeb ette väiksemat, kuni seitsmeaastast vanglakaristust.

Eelmisel nädalal viidi kõik 30 vahistatud keskkonnaaktivisti Murmanskist Peterburi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles