Politseinikud küsitlesid IKEA France'i juhte väidetava nuhkimise tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA logo
IKEA logo Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei küsitles kahte Rootsi sisustuskaubamaja IKEA kohalikku juhti, keda kahtlustatakse alluvate järele nuhkimises.

IKEA France’i tegevjuht Stefan Vanoverbeke ja finantsjuht Dariusz Rycher peeti kinni esmaspäeval, vahendas AFP. Politseinikud küsitlesid neid aga eile.

Oletuste järgi maksid nad, et pääseda ligi politsei salajastele andmetele ja nuhkida töötajate ja klientide järele.

Firma vallandas mullu mitu keskastme juhti, kuna tuli ilmsiks, et nad on ajanud äri ebaeetiliselt.

IKEA esindaja kinnitas väiteid kahe piirkondliku juhi ülekuulamisest. Firma pressiesindaja Rootsis Ylva Magnusson kinnitas aga, et neid ei kahtlustata kuriteos. «Jutuajamised politseinikega on osa eeluurimisest, kuid see ei tähenda, et nad on kahtlustatavad,» ütles Magnusson uudisteagentuurile TT.

Prantsusmaal pole keegi öelnud juhtunu kohta avalikkuse ees ühtegi sõna. Vastavalt sealsetele seadustele tuleb mehed kas 24 tunni jooksul vabaks lasta või siis esitada ametlik süüdistus.

Uurimine IKEA Prantsuse tütarfirmas toimunud väidetava spioneerimise üle algas aprillis 2010, kui satiiriline nädalaleht Le Canard Enchaîné avaldas e-kirju, mis olid liikunud IKEA Pariisi kontori ja turvafirma Surete International vahel.

Elektrooniline kirjavahetus paljastas, et IKEA soovis ligipääsu politsei andmebaasile, mis sisaldas miljoneid nimesid ja isikuandmeid kuritegude sooritamise, ohvrite ja isegi tunnistajate kohta. IKEA küsis väidetavalt teavet töötajate kohta, sealhulgas ametiühingute liikmete kohta. Lisaks ka firma peale kaebusi esitanud töötajate kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles