Välisministrid valmistavad ette ELi-Venemaa tippkohtumist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Mihkel Maripuu

Homme, 10. mail osaleb välisminister Urmas Paet Brüsselis toimuval Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel, kus valmistatakse ette 31. mail ja 1. juunil Venemaal Rostovis toimuvat Euroopa Liidu ning Venemaa tippkohtumist.

«Euroopa Liit kavatseb tippkohtumisel oluliste teemadena tõstatada protektsionismi ja Venemaa liitumise Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO), energeetikaküsimused ning olukorra Euroopa Liidu ja Venemaa ühises naabruses,» ütles välisminister Paet pressiteate vahendusel.

Välisministritel on kohtumisel Brüsselis kõne all ka olukord Iraanis ja Somaalias. Samuti arutatakse Euroopa Liidu suhteid ühenduse strateegiliste partneritega ja nendega koostöö edendamise võimalusi.

Välisasjade nõukogu raames toimuval arenguministrite kohtumisel arutatakse soolise võrdõiguslikkuse tegevuskava, aastatuhande arengueesmärkide temaatikat, Haiti ülesehituse toetamist ning Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja ettepanekut Euroopa välisteenistuse arengukoostööd puudutavates aspektides.

Välisminister Urmas Paet ning Kreeka välisminister George A. Papandreou allkirjastavad esmaspäeval Brüsselis ka Eesti ja Kreeka kultuurikoostöö programmi aastateks 2010-2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles