Kemerovo oblasti söekaevanduses plahvatas metaan

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiautod Raspadskaja kaevanduse sissepääsu juures.
Kiirabiautod Raspadskaja kaevanduse sissepääsu juures. Foto: SCANPIX

Venemaa Kemerovo oblastis asuvas Raspadskaja suures söekaevanduses leidis eile õhtul aset kaks plahvatust, hukkus 12 inimest.

Esialgsetel andmetel plahvatas metaan, vahendas Lenta.ru. Kui õnnetuspaigal töötasid juba päästjad, leidis aset teine plahvatus ja pärast seda kadus ära side kolme päästerühmaga.  

Seitsme hukkunu surnukehad jõuti enne välja tuua. Vigastada sai erinevatel andmetel 55-59 inimest, neist 13 seisund on raske. RIA Novosti andmetel on 83 inimese saatus teadmata.

Vaatamata sellele, et kaevurid ja päästetöötajad jäid šahti lõksu, otsustati päästetööd pärast teist plahvatust peatada.

Šahti kogunes nii palju metaani, et oht kolmanda plahvatuse toimumiseks on väga suur.  

Päästjate rühmad sisenevad taas šahti tuulutamist. Viimastel andmetel võib see leida aset keskööl.

Kuzbassi lõunaosas Raspadskaja šahti plahvatuste tulemuste likvideerimisega tegeleb 563 inimest ja 125 ühikut tehnikat (kaasarvatud kaks lennukit ja kaks kopterit).

Peaminister Vladimir Putin tegi eriolukordade ministrile Sergei Šoigule ülesandeks minna sündmuskohale ja hakata juhtima päästetöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles