Kaasani lennuõnnetuse ohvreid sai tuvastada vaid uuringutega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad kustutavad põlevat lennukivrakki Kaasanis.
Tuletõrjujad kustutavad põlevat lennukivrakki Kaasanis. Foto: SCANPIX

Kaasani lennuõnnetuses hukkunud reisijate ja lendurite surnukehad olid niivõrd tugevasti kahjustatud, et neid sai tuvastada vaid uuringute abiga.

«Ükski surnukeha ei sobinud sugulastele tuvastamiseks,» nentis Volga transpordiameti vanemametnik Dmitri Sahharov. Mehe sõnul oli plahvatus äärmiselt tugev ja «paiskas» väga suurele alale. Osa lennukist kaevus kokkupõrke järel rohkem kui kahe meetri sügavusele maa alla.

Õnnetuskohalt võetigi seetõttu hulgaliselt näidiseid. Nelja ohvri isikud on praeguseks tuvastatud, uuringud jätkuvad.

Vene reisilennuki allakukkumise nädalavahetusel Kaasanis põhjustas piloodi viga, ütles teisipäeval 50 ohvriga lennuõnnetuse asjaolusid uuriv Riikidevaheline Lennunduskomitee.

«Meeskond ei suutnud lennuväljale lähenedes sooritada standardseid lähenemisprotseduure,» ütles komitee ja lisas, et viga märgates otsustati minna maandumisel teisele ringile, kuid selle käigus langes lennuki kiirus 125 sõlmeni ja tõusmise asemel sööstis lennuk alla.

Tatarstan Airlinesi reisilennuk Boeing-737 plahvatas pühapäeva õhtul Kaasani rahvusvahelisele lennuväljale maandudes, õnnetuses hukkusid kõik pardal olnud 44 reisijat ja kuus meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles