Valimistest vaimustunud nepaallanna sünnitas otse jaoskonnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nepaallased valimisjärjekorras.
Nepaallased valimisjärjekorras. Foto: EPA

Valimisjaoskonnas sünnitanud Nepaali naise sõnutsi tõi lapse ootamatult ilmale asjaolu, et tema noor ema oli esimest korda valima pääsemisest nii ärevil.


Parbati Bhandari sõnul soovis ta teisipäevastel valimistel väga osaleda. Selleks võttis naine, kelle oodatav sünnituskuupäev pidanuks olema kuus päeva hiljem, ette pooletunnise jalutuskäigu valimisjaoskonda.

«Et see oli mu esimene kord, olin väga elevil hääletamisest, kuid umbes tund aega pärast valimisjaoskonda jõudmist tundsin alakõhus ootamatul valu,» kirjeldas 20-aastane värske ema.

Õnneks asus Myagdi ringkonnas hääletanud naise valimisjaoskond kohaliku omavalitsuse hoones, kus asus ka väike meditsiinipunkt. Bhandari sünnitas seal üleeile pärastlõunal terve poisi ja osales pärast seda ka lõpuks valimistel.

Bhandari sõnul on tal hea meel, et sai emaks samal päeval, kui valiti assamblee, mis peaks koostama Nepaalile uue põhiseaduse ja lõpetama aastaid kestnud poliitilise ebastabiilsuse. «Mul on äärmiselt hea meel sellel ajaloolisel päeval sünnitamise üle,» lausus ta. «Kuid uue põhiseaduse nägemine teeb mind veel õnnelikumaks.»

Tema abikaasa pakkus välja, et lapse nimeks võiks saada Nirwachan ehk nepaallased valimiste eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles