Facebook lõpuks «laikis» Kosovot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maailma suurim sotsiaalvõrgustik Facebook tunnustas lõpuks riigiks ka Kosovo, kes kuulutas end iseseisvaks rohkem kui viis aastat tagasi ja kelle riiklust on tunnustanud üle saja maailma maa.


Tänu sellele saavad endale Facebookis konto avavad kosovolased lõpuks oma asukohamaaks märkida «Kosovo». Enne seda oli enamik neist pruukinud varianti «Serbia» või üksikutel juhtudel ka «Albaania». Nüüd «tõsteti» umbes 200 000 Facebooki kasutajat üleöö Serbiast ja Albaaniast ümber Kosovosse.

Kosovo peaministri Hashim Thaçi sõnul teavitasid Facebooki juhid teda sellest sammust juba nädala alguses. Thaçi tervitas otsust ja avaldas lootust, et eriti positiivset mõju avaldab see Kosovo ettevõtetele.

Facebook omakorda püüdis pehmendada väidet, justkui oleks neil mingit võimu riike tunnustada. «Ettevõtetel selgelt pole mingit rolli riikide ametlikus tunnustamises, sest need asjad on rahvusvahelise kogukonna otsustada,» kommenteeris sotsiaalvõrgustiku esindaja. «Meie üritame tagada, et meie teenus vastab meie kasutajate vajadustele ja pakub sel moel sissereregistreerimist ja sihtgrupiga suhtlust, mis peegeldab laialt kasutuses geograafilisi asukohti.»

Arvatavasti aitab see samm eriti väiksemaid ettevõtteid. Näiteks hiljuti kirjeldas 22-aastane Kosovo moekunstnik Besa Hoxha, kuidas nähes ainuvõimaliku asukohana Serbiat otsustas ta mitte avada Facebookis kohalike disainerite loomingut reklaamivat lehekülge.

Facebookil on umbes 1,2 miljardit kasutajat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles