Riia poevaring: päästjad püüdsid rusude alla jäänuid telefoni teel kätte saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetööd Riias Maxima poe juures.
Päästetööd Riias Maxima poe juures. Foto: SCANPIX

Uudisteportaali TVNET andmetel seiskasid 4.30 varahommikul Maxima ümber tegutsenud päästjad kõigi masinate mootorid ning püüdsid helistada teadaolevalt lõksu jäänud inimeste telefonidele – nii mõneski kohas kostis rusude alt helinaid, mille järgi sai kindlaks teha ohvrite võimaliku asukoha
 

Päästetööd käivad endiselt ning keegi ei tea siiani, kui palju inimesi võib rusude all lõksus olla. Praegustel andmetel on hukkunuid vähemalt 26. Päästetöödel tekkinud varingu all hukkus ka kolm tuletõrjujat.

Eile õhtul oletas Riia abilinnapea Andris Ameriks, et lõksu jäi umbes 50 inimest.

Tegutsetakse äärmise ettevaatusega, et keegi rusude eemaldamise käigus rohkem viga ei saaks. Lootus elusaid inimesi leida kahaneb, ent päästetööd jätkuvad.

Vigastada on saanud vähemalt 40 inimest, kellest 28 viidi haiglasse. Kümme vigasaanut on päästjad.

Sündmuskohale tuli appi 24 kiirabiautot ning arstid osalevad vajadusel ka inimeste rusude alt päästmisel. Sündmuskohale on kogunenud ohtralt pealtvaatajaid, kelle seast paljud loodavad leida oma kadunud lähedasi. Kriisikeskus «Skalbes» pakub ohvritele ja nende lähedastele kriisinõustamist.

Varing toimus eile kella kuue paiku ehk õhtusel tipptunnil ning peamise löögi said kassad ja köögiviljaosakond. Inimesi instrueeriti küll poest lahkuma, ent hoonest pääsenute sõnul blokeerisid rusud väljapääsu. Rusude eemaldamise käigus toimus hiljem veel üks varing.

Esialgu arvati, et varingu põhjustas plahvatanud boiler, ent praeguseks räägitakse peamiselt probleemidest katusekonstruktsiooniga – varing sai alguse paigast, kus paigaldati uut haljaskatust.

Tänavad poe ümbruses on suletud ning liikuda võib seal vaid ühistransport.

Varisenud pood avati 2011. aastal. Arhitektuuribüroo Kubs disainitud poes on ligi 1500 ruutmeetrit põrandapinda.

Uudisteportaali TVNET videoid sündmuskohalt saab näha SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles