Läti ombudsman: Maxima tragöödias peab vastutama ka valitsus

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kaupluse rusud Riias kaks päeva pärast tragöödiat.
Maxima kaupluse rusud Riias kaks päeva pärast tragöödiat. Foto: SCANPIX

Läti ombudsmani Juris Jansonsi arvates peab Riia Maximas juhtunud tragöödia eest võtma suures osas vastutuse ka valitsus.

Ta rõhutas, et inimese üks põhilistest õigustest on elu ohututes tingimustes ja vastavalt põhiseadusele peab selle tagama riik, vahendas TVNET.

«Tõsiasi, et rahu ajal juhtub ühiskondlikus kohas sellise ulatusega tragöödia, viitab sellele, et riiklik kontrollmehhanism projekteerimise ja ehitamise üle on ebaefektiivne ja formaalne.»

Majandusministeerium vastutab ehitusvaldkonna eest, valitsusel lasub aga vastutus kogu poliitika eest rahvamajanduses.

Valitsus peab praegu kõikvõimalike vahenditega aitama kannatanute peresid ja mitte ainult ravikulude katmise, vaid ka psühholoogilise abi, rehabilitatsiooni ja moraalse kahju osas.

«Arvan, et arutelu valitsuse vastutuse ulatusest on praegusel juhul ülearune. Talsi tragöödia puhul näitas kohtupraktika, et valitsus peab niisugustel juhtudel võtma vastutuse,» rääkis Jansons.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles