Zatlers: võidupühaks Moskvasse minek tasus ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Valdis Zatlers (vasakult), Poola presidendi kohusetäitja Bronislaw Komorowski, Vene president Dmitri Medvedev ja Kasahstani president Nursultan Nazarbaev eile Moskvas.
Läti president Valdis Zatlers (vasakult), Poola presidendi kohusetäitja Bronislaw Komorowski, Vene president Dmitri Medvedev ja Kasahstani president Nursultan Nazarbaev eile Moskvas. Foto: SCANPIX

Läti president Valdis Zatlersi sõnul oli otsus eile osaleda Moskvas Suure Isamaasõja võidu 65. aastapäeva pidustustel õige ning ilmselt väisab ta Vene pealinna sügisel juba ametliku visiidi raames, vahendab LETA.


«See oli kasulik. Nagu eeldasin, sain kiidusõnu president Medvedevilt, välisministeeriumi esindajatelt ja lihtsatelt sõjaveteranidelt. [Riigipeade kutsumine paraadile] oli viis, kuidas inimesi kokku tuua ja meil läks see korda. See oli viis, kuidas parandada Läti ja Venemaa vahelisi suhteid,» ütles Zatlers.

Medvedeviga mitteametlikult kohtunud president andis mõista, et tänavu septembris on oodata tema ametlikku kahepoolset visiiti Moskvasse. Zatlers rõhutas, et sügisese visiidi käigus loodab ta alla kirjutada riikidevahelistele lepetele.

«Iga hea näide, iga naeratus või käepigistus president Medvedevi või mõne muu ametnikuga aitab inimestel mõista, et meie tulevik on turvaline, etteaimatav ja lähtub koostööst,» ütles Läti president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles