Maxima tragöödia tunnistaja: pääsesin üksnes tänu imele

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia Maximast eluga pääsenud Larissa
Riia Maximast eluga pääsenud Larissa Foto: TVNET

Läti telekanalile TV5 andis intervjuu Riia Zolitūde mikrorajoonis elav Larissa, kes oma sõnul pääses surmalõksuks muutunud Maximast välja üksnes tänu imele.

Ajal, mil lagi hakkas sisse varisema, viibis naine keset kaubanduskeskust, vahendas TVNET.

«Läksin Maximasse sisseoste tegema, kuid märkasin, et ühtegi korvi pole. Tähendab, kõik ostjad olid need ära võtnud ja müügisaali viinud. Minu tähelepanu tõmbasid endale orhideed, mis asusid paremal. Kuna ma jumaldan neid lilli, siis läksin neid lähemalt uurima.»

Pärast talle meenus, et kotid lähevad raskeks ja muutis oma plaane ning võttis suuna kantseleikaupade poele.

Sel momendil ta märkas, et midagi liigub ülalt tema poole, mingisugune sujuv liikumine. Tema ees olid kaks naist. Üks neist kukkus sel hetkel pikali.

Larissa kirjeldas, kuidas midagi pudises talle silma, hammaste all oli kas liiva või mingit puud puru. Tulekustutussüsteem lülitus sisse ja vesi pritsis naise täiesti märjaks.

Larissa rääkis, kuidas ta palus jumalat, et see kõik lõppeks. «Ja äkki lõppeski see kõik ära.» Ta märkas, et väikeste kaupluste juures olev läbikäik oli vaba ja et sealt pääseks väljapääsu poole.

Emotsionaalset vene keeles antud intervjuud saab vaadata siit. 

Intervjuu ajal leidis aset teine varing. Kaupluses müüjana töötanud Londa rääkis sellest, kuidas lülitus sisse tuletõrjesignalisatsioon ja kuidas turvamehed ütlesid, et selles pole midagi imelikku ja teie aga jätkake töö tegemist. Signalisatsioon lülitus sisse umbes pool tundi enne varingut.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles