Läti peaminister: Riia ostukeskuse varingu süüdlased tuleb üles leida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti praegune peaminister Dombrovskis teatas novembris otsusest tagasi astuda, võttes vastutuse 21. novembril Riias 54 inimese elu nõudnud kauplusevaringu eest.
Läti praegune peaminister Dombrovskis teatas novembris otsusest tagasi astuda, võttes vastutuse 21. novembril Riias 54 inimese elu nõudnud kauplusevaringu eest. Foto: SCANPIX

Läti peaminister Valdis Dombrovskis ütles Läti televisiooni saates «Hommikupanoraam», et pärast Zolitūde mikrorajoonis juhtunud tragöödiat ei saa olla nii, et süüdlasi ei leita.

«Ma kavatsen isiklikult jälgida, et uurimine toimuks kiiresti ja tulemuslikult,» ütles ta.

«Peab mõistma, et vastutavad need, kes võtavad vastu projekte ja need, kes tegelevad otseselt ehitamisega. Praegu tuleb keskenduda kahele asjale – kannatanute aitamisele ja hukkunute perekondadele ning uurimisele, võttes süüdlased vastutusele,» rääkis valitsusjuht.

Dombrovskis märkis, et traagilised sündmused viitasid süsteemi muutmise vajadusele ehitusvallas.  Ehitusjärelevalve inspektorite töö objektidel peab tema sõnul olema karmim.

Selleks, et ühiskond oleks kindel objektiivse uurimise teostamises, peab kaasama väliseksperte, arvas valitsusjuht.

Lisaks tuleb hakata analüüsima evakuatsiooniplaani rikkumist erakorralise olukorra ajal Maximas, kus pärast häiresignaali sisselülitumist ei hakatud inimesi evakueerima.

Peaminister märkis, et eelarve piirides tuleb mõelda võimalusele tõsta päästetöötajate, arstide ja pedagoogide palku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles