Peaminister: Kaczynski võit põhjustaks Poolas Kreeka-taolise kriisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tusk (vasakul) kätleb Jaroslaw Kaczynskit.
Donald Tusk (vasakul) kätleb Jaroslaw Kaczynskit. Foto: SCANPIX

Kui opositsiooniliider Jaroslaw Kaczynski võidab tuleval kuul presidendivalimised, võib Poolat tabada samasugune ebastabiilsus nagu Kreekat, hoiatas täna peaminister Donald Tusk.


«Kui me need valimised kaotame, võime saada järjekordseks destabiliseerunud Euroopa riigiks,» ütles Tusk intervjuus ajalehele Gazeta Wyborcza. «Praegu peab sellega tegelema Kreeka ning võib-olla teised Euroopa riigid, kuid Poola õnneks mitte.»

Tuski liitlane Kodanikeplatvormi ridadest, presidendi kohusetäitja Bronislaw Komorowski juhib 20. juunil peetavate valimiste eel küll arvamusküsitlustes, ent Kaczynski on viimase nädalaga tema edumaad vähendanud, vahendas AFP.

Algul oktoobris toimuma pidanud valimised toodi juunisse, pärast seda, kui eelmisel kuul hukkus Smolenski lennuõnnetuses president Lech Kaczynski, Jaroslawi identne kaksikvend.

Tusk hoiatas, et presidendivalimised on Poola jaoks ülimalt olulised. Eelmisel aastal oli Poola ainus ELi riik, mille majandus kasvas. «Stabiilne majandus on saanud Poola kaubamärgiks. Ent me ei tohi unustada, et see on hiljutine fenomen,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles