Riia Maxima töötajad: hoones oli defekte juba ammu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusud Maxima supermarketi ees Riias Zolitude linnaosas.
Rusud Maxima supermarketi ees Riias Zolitude linnaosas. Foto: SCANPIX

Riias Zolitūde mikrorajooni ostukeskuses asunud Maxima töötajad oli juba ammu märganud ehitises mõningaid defekte.

Telekanalile TV3 rääkisid oma tähelepanekutest mitu seal töötanud inimest. Otse ei tahtnud neist keegi kaamera ette astuda, vahendas TVNET.

Maxima töötajad meenutasid, et pärast eelmist talve rääkisid kompleksis töötanud ehitajad, et vundamenti on tekkisid praod, mistõttu oleks hädavajalik seda toestada.

Signalisatsioon töötas seal regulaarselt. Töötajad mäletasid vaid ühte korda, kui ostjad seetõttu poest välja juhatati. Samas ei takistanud keegi uutel ostjatel poodi sisenemast.

«Kõik laod olid üle ujutatud, töötajate riietusruum oli täiesti vee all. Laos pandi lagedele toed, kuid hiljem võeti need ära. Öeldi, et elate edasi ja ilma nendeta.»

Kui sügisel hakati katusele pinnast vedama, siis tegid kolleegid omavahel võllanalja ja arutasid, et ilmselt valmistatakse neile hauda ette.

Maxima endine turvamees tunnistas, et tuletõrjesignalisatsioon oli mitmes kaupluses vananenud ega suutnud eristada suitsu tolmust. «Ühes poes tehti mingit pisiremonti, saeti midagi.

Signalisatsioon hakkas tööle. Kuulutati välja evakuatsioon, juhtkond kleepis detektorid kleeplindiga kinni ja ehitajad jätkasid tööd,» jutustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles