Aseri kohus mõistis 29 inimest Eurovisiooni ründamisplaani eest vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaani pealinnas Bakuus asuv Kristallsaal säras Eurovisiooni ajal tuledeehtes.
Aserbaidžaani pealinnas Bakuus asuv Kristallsaal säras Eurovisiooni ajal tuledeehtes. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani kohus mõistis täna 29 inimest süüdi rünnakute kavandamises mulluse Eurovisiooni lauluvõistluse ajal, kolmele kohtualusele mõisteti eluaegne ja ülejäänutele pikaajaline vanglakaristus.
 


Bakuu kohtu allika teatel mõisteti kolm süüdistatavat vangi eluks ajaks, ülejäänuid karistati 9-15-aastase vangistusega.

Kokku on 2012. aasta mais Aserbaidžaanis toimunud Eurovisiooni lauluvõistluse ründamisplaanides süüdi mõistetud 36 isikut.

Aserbaidžaani siseministeerium teata, et nurjas lauluvõistluse ajaks plaanitud terrorirünnakud, millega seoses vahistati umbes 40 kahtlusalust. Ministeeriumi teatel oli Eurovisiooni ründamist kavandanud rühmitus seotud naaberriigi Iraaniga ning plaanis lisaks kontserdi toimumispaigale rünnata Aserbaidžaani presidenti Ilham Alijevit, politseijaoskondi, hotelle ja mošeesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles