Leedu ametkond võtab Vene telesaated luubi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval üritas Vene telekanal leedulasi diskrediteerida prostituudi memuaaride abil.
Esmaspäeval üritas Vene telekanal leedulasi diskrediteerida prostituudi memuaaride abil. Foto: EPA

Leedu tele- ja raadiokomisjon võtab riigis näidatava Vene telekanalite toodangu erilise tähelepanu alla ning manitseb kohalikke programmiedastajaid saadete sisu vastutustundlikumalt jälgima.


Sellise teate avaldas tele- ja raadiokomisjon pärast Vene telekanali NTV esmaspäevast saadet, kus komisjoni hinnangul esitati Leedu julgeolekuameti tegevuse kohta ühekülgset teavet.

Portaali 15min.lt teatel näidati NTV MIRi saates prostituuti, kes süüdistas Leedu julgeolekuametit kompromiteeriva materjali kogumises Leedu riigijuhtide, poliitikute, ärimeeste ja ametnike kohta. Prostituudi jutt puudutas küll kümne aasta taguseid sündmusi, ent samas saates süüdistati Leedu julgeolekutöötajaid teisteski kuritegudes, mis olevat toimunud hiljaaegu.

Leedu julgeolekuameti hinnangul oli see saade rünnak Leedu ja tema ametkonna vastu.

«Julgeolekuamet ei kommenteeri reeglina välismeedias (eriti Vene meedias) avaldatut informatsiooni, ent neile, kes on viimaste nädalate arenguid jälginud, on selge, et Vene telekanali saade on osa Leedu ja selle institutsioonide vastu suunatud inforünnakutest. Antud juhul ärgitatakse Vene telekanali saates uurima Leedu julgeolekuameti «kuritegelikke» operatsioone,» teatas Leedu julgeolekuamet oma kommentaaris portaalile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles