Läti president asub parlamendierakondadega läbi rääkima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Andris Bērziņš varingupaigas.
Läti president Andris Bērziņš varingupaigas. Foto: SCANPIX

Läti president Andris Bērziņš asub peaminister Valdis Dombrovskise tagasiastumise järel parlamendierakondadega läbi rääkima, et nimetada ametisse uus valitsusjuht, teatas presidendikantselei.
 

Peaministrikandidaadi nimetamise tähtaega ei ole kantselei teatel veel kindlaks määratud.
Kantselei teadaande kohaselt nimetab president kandidaadi siis, kui võib olla kindel, et parlamendi enamus tema kandidatuuri toetab.

Peaminister Dombrovskis teatas kolmapäeval pärast kohtumist president Bērziņšiga valitsuse tagasiastumisest seoses 54 inimese elu nõudnud Riia poevaringuga.

Riigipea on Maxima kaupluse katusevaringuga seoses Läti valitsust teravalt kritiseerinud, nimetades juhtunut osaliselt aastaid kestnud poliitilise vastutustundetuse tagajärjeks, mida tõestavad probleemid Läti haldusaparaadis ja eriti selle täitevharus.

«Demokraatiast on meil vaid õigused, kuid mitte vastutus. Vastutust pole kellelgi ja see ei ole normaalne,» ütles president laupäeval.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles