Viini pandapoeg sai nimeks Õnnelik Leopard

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel nimetu Fu Bao möödunud kuul.
Veel nimetu Fu Bao möödunud kuul. Foto: SCANPIX

Kolm kuud tagasi Viini Schönbrunni loomaaias sündinud pandapoeg saab nimeks Fu Bao, mis tähendab mandariini keeles õnnelikku leopardi.


14. augustil ilmavalgust näinud karvakera oli juba kolmas Viinis sündinud pandapoeg viimase kuue aasta jooksul. Schönbrunn on Euroopa ainus loomaaed, kus partnerite suhtes äärmiselt valivatel pandadel on õnnestunud poegi saada loomulikul teel, kunstliku viljastamiseta.

Fu Longi ema Yang Yang ja isa Long Hui esimene, 2007. aastal sündinud poeg sai nimeks Fui Long ehk hiina keeles Õnnelik Draakon. 2010. aasta 23. augustil sündinud teine vennas sai nimeks Fu Hu ehk Õnnelik Tiiger.

Mõlemad karupojad on saadetud tagasi Hiinasse, kes väidab end olevat kõigi maailma pandade omaniku ja kellelt maailma loomaaiad neid laenuks saavad.

Schönbrunni loomaaed ootas pandale nime andmisega sada päeva vastavalt hiina traditsioonile. Ka nime andmisel konsulteeriti Hiina võimudega. «Leopardi peetakse Hiinas väga vapraks ja tugevaks loomaks, nagu draakonit ja tiigrit,» selgitas loomaaia direktor Dagmar Schratter.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles