Maxima vallandas «kohatute» avaldustega esinenud Läti haru tegevjuhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varisenud Maxima pood Riias.
Varisenud Maxima pood Riias. Foto: SCANPIX

Jaekaubanduskett Maxima vallandas täna oma Läti haru leedulasest tegevjuhi Gintaras Jašinskase seoses viimase kohatute avaldustega Riia möödunudnädalase varingutragöödia teemal.

Läti välisministeerium kutsus täna välja Leedu suursaadiku Riias Ričardas Degutise, et pärida aru Jašinskase väljaütlemise kohta seoses Maxima kauplusevaringuga, ütles BNSile Leedu välisministeeriumi kõneisik Rasa Jakilaitienė.

Jašinskas ütles neljapäeval, et ei kavatse end tagandada, kuna ei tunne end süüdlasena ning tagasi peaks astuma vaid need, kes ennast süüdi tunnevad. «Ma võin inimestele silma vaadata,» lausus tegevjuht.

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ütles BNSile, et seesugused avaldused on vastuvõetamatud ning loovad negatiivse kuvandi mitte ainult ettevõttele endale, vaid mõjuvad halvasti kõikidele välisinvesteeringutele. «Samuti ei aita need kaasa Leedu ja Läti suhete tugevdamisele,» lisas minister.

«Suursaadik avaldas veel kord kaastunnet ning väljendas kahetsust selle traagilise õnnetuse üle,» ütles Leedu välisministeeriumi esindaja, kelle sõnul Leedu välisministeerium distantseerib end Maxima tegevjuhi avaldusest.

Läti valitsus astus 54 inimese surmaga lõppenud õnnetuse järel tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles