Cameron: kavatsen rääkida Vilniuses tööjõumigratsioonist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister David Cameron
Suurbritannia peaminister David Cameron Foto: SCANPIX

Suurbritannia peaminister David Cameron ütles neljapäeval Vilniusesse Euroopa Liidu idapartnerluse tippkohtumisele saabudes, et tõstatab bloki tööjõu vaba liikumise põhimõtte kuritarvitamise teema.

«Olen saabunud Leetu, Vilniusesse, kus ma kavatsen arutada Euroopa liidritega ELi tööjõu vaba liikumise põhimõtte kuritarvitamise teemat,» säutsus Cameron suhtlusvõrgustikus Twitter.

Briti valitsusjuht teatas teisipäeval sotsiaaltoetuste saamise reeglite karmistamisest migrantidele ajal, mil Suurbritannias kardetakse massilist bulgaarlaste ja rumeenlaste sisserännet.

Cameron heitis ärilehes Financial Times eelmisele, leiboristide valitsusele ette suurt viga seoses Poola ja veel üheksa ELi uue liikmesriigi tööjõu piiranguteta Suurbritanniasse lubamisega alates nende liitumisest blokiga 2004. aasta 1. mail.

Euroopa Liiduga 2007. aastal liitunud Rumeenia ja Bulgaaria tööjõule kehtestatud piirangud kaovad 1. jaanuaril.

Cameroni kava kohaselt ei saa migrandid saareriigis veedetud esimese kolme kuu jooksul töötutoetust ning maksed peatatakse kuue kuu järel, kui neil ei ole lootust tööd saada. «Me muudame reegleid selleks, et keegi ei saaks tulla siia ootusega kohesele töötutoetusele,» lausus valitsusjuht ärilehele.

Bulgaaria välisminister Kristian Vigenin taunis neljapäeval Cameroni kava ja nimetas hirmu idaeurooplaste tulva ees alusetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles