Paavst: seksiskandaal on kiriku suurim oht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI täna Lissaboni Portela lennuväljal.
Paavst Benedictus XVI täna Lissaboni Portela lennuväljal. Foto: SCANPIX

Üle maailma lapsi seksuaalselt ära kasutanud preestrite ümber puhkenud skandaal on suurim oht, mis roomakatoliku kirikut praegu ähvardab ning selle põhjustasid kiriku sees, mitte väljaspool aset leidnud patud, ütles täna paavst Benedictus XVI.


Täna Portugalis neli päeva vältavat visiiti alustava kirikupea sõnul peab kirik end põhjalikult puhastama ja pattu kahetsema, ühtlasi paluma ohvritelt andestust, vahendas AP.

Benedictus lisas, et katoliku kirik on alati vaevelnud siseprobleemide käes, kuid «täna näeme seda tõeliselt õudustärataval moel».

Paavsti jõulist sõnavõttu peetakse üheks tema ametiaja kõige kriitilisemaks ning seda nähakse lahtiütlemisena Vatikani esialgsest reaktsioonist skandaali puhkedes. Tollal süüdistas kirik meediat ja samasooliste abielu pooldajaid paavstivastase kampaania korraldamises.

Hiljem on Benedictus siiski lubanud, et kirik astub samme laste kaitsmiseks ning karistab pedofiilseid preestreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles