Grybauskaite: Ukraina ei lähe mitte kuhugi

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovõtš tervitab Leedu presidenti Dalia Grybauskaitet. Paremal seisab Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman van Rompuy. Foto on tehtud täna Vilniuses.
Ukraina president Viktor Janukovõtš tervitab Leedu presidenti Dalia Grybauskaitet. Paremal seisab Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman van Rompuy. Foto on tehtud täna Vilniuses. Foto: SCANPIX

Ukraina otsus keelduda lähenemast läänega näitab, et president Viktor Janukovõtš ei vii oma riiki mitte kuhugi, ütles Leedu president Dalia Grybauskaite.

«Ukraina president pole valmis edasiseks integratsiooniks Euroopa Liiduga,» ütles ta ajakirjanikele Euroopa Liidu idapartnerluse tippkohtumisel Vilniuses, vahendas AFP.

Euroopa Liidu aastatepikkused ponnistused meelitada võimas Ukraina lääneriikide sekka kukkusid läbi, kuna 28 riiki hõlmava bloki juhtidel ei õnnestunud veenda Janukovõtšit allkirjastama pöördeliseks peetud poliitilist- ja kaubanduslepingut, mis oleks ärritanud Moskvat.

«Mulle näib, et Ukraina tänane juhtkond on valinud tee, mis ei vii kuhugi,» ütles Leedu riigipea. «Otsuse peatada oma riigi areng langetas Ukraina praegune juhtkond.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles