Dombrovskis: Maxima õnnetusejärgsed avaldused olid vastuvõetamatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaministri kt Valdis Dombrovskis Riias Maxima supermarketi juures.
Läti peaministri kt Valdis Dombrovskis Riias Maxima supermarketi juures. Foto: SCANPIX

Läti ametist lahkuv peaminister Valdis Dombrovskis, kes teatas sel nädalal tagasiastumisest seoses poliitilise vastutuse võtmisega Riia Maxima kaupluse varingu eest, nimetas täna täiesti vastuvõetamatuks kaupluseketi enda reaktsiooni õnnetusele.

«On selge, et need nüüdseks juba endise Maxima [Läti haru] tegevjuhi Gintaras Jasinskase märkused olid kohatud. On aga hea, et Leedu ametnikud on teinud avaldusi, milles distantseerivad end selgelt nendest märkustest, ja et Maxima Groupi juhtkond on reageerinud efektiivselt ning need kohalikud juhid vallandanud,» ütles Dombrovskis BNS-ile.

«Ilmselgelt on Maxima reaktsioon sellel kriisijärgsel ajal olnud absoluutselt häbiväärne, näiteks see, kuidas nad tekitasid segadust hoone omanike ja rentnike osas ning andsid vägagi segaseid selgitusi evakuatsioonijuhiste kohta. Ma loodan, et [Maxima Läti harule] määratakse uus juht, kes on sellises olukorras võimeline adekvaatsemalt toimima,» lisas peaminister.

Jasinskas ütles neljapäevasel pressikonverentsil, et ei kavatse end tagandada, kuna ei tunne end süüdlasena ning tagasi peaks astuma vaid need, kes ennast süüdi tunnevad. «Ma võin inimestele silma vaadata,» lausus Maxima Latvija tegevjuht.

Jasinskase avaldusele järgnes laialdane avalik hukkamõist ning juba neljapäeva õhtul teatas kauplusekett mehe vallandamisest.

Maxima omanikettevõtte Vilniaus Prekyba juhatuse esimees Jolanta Bivainyte vabandas neljapäeval oma õnnetusjärgsete kommentaaride eest, milles ta selgesõnaliselt eitas Leedu kompanii süüd poevaringus, ja väitis, et Maxima personal ja juhtkond andsid antud olukorras endast parima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles