Janukovõtš: teen kõik Ukraina EL-iga lõimumise kiirendamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina Pariisi saatkonna ees lebasid täna maas president Viktor Janukovõtši pildid, mille peale Femeni aktivistid teesklesid urineerimist.
Ukraina Pariisi saatkonna ees lebasid täna maas president Viktor Janukovõtši pildid, mille peale Femeni aktivistid teesklesid urineerimist. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš ütles pühapäeval, et kavatseb teha kõik endast oleneva Euroopa Liiduga (EL) lähenemise protsessi kiirendamiseks.

«Ma teen kõik endast oleneva selleks, et kiirendada Ukraina EL-iga lähenemise protsessi, püüdes samal ajal ära hoida meie majandusele tõsise kahju tekitamist ning elatustaseme langust,» sõnas Janukovõtš Ukraina iseseisvusreferendumi 22. aastapäevale pühendatud telepöördumises.

«Me peame juhinduma ainult oma rahvuslikest huvidest ja vastutama ise oma tuleviku eest. Me peame kaitsma oma riigi kui suure ja tõeliselt sõltumatu riigi staatust nii Euroopa kui maailma poliitilisel kaardil,» lisas ta.

«Ukraina on oma geopoliitilise valiku teinud. Me oleme Euroopa riik ja meie tee on ajalooliselt ette määratud. Samal ajal peaks [Ukraina] minu arvates integreeruma Euroopa rahvaste kogukonnaga võrdse partnerina, keda austatakse ja kellega arvestatakse,» lausus Janukovõtš.

Kiievis kestavad igapäevased valitsusvastased meeleavaldused juba enam kui nädal aega alates sellest, kui president otsustas loobuda assotsiatsiooni- ja vabakaubandusleppe sõlmimisest EL-iga suhete edendamise kasuks Venemaaga.

Peaminister Mõkola Azarov rääkis aga eile intervjuus telekanalile 1+1, et president Janukovõtš viibib 3.-6. detsembrini Hiinas ja pärast seda sõidab ta tingimata Venemaale, vahendas RIA Novosti. Moskvas on plaanis allkirjastada kahe maa koostöölepe, mis puudutab tavapärast normaalset kaubandus-majanduslikku režiimi,lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles