NATO peasekretär kutsus ukrainlasi vaoshoitusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord Kiievis on muutumas aina tõsisemaks - rahutustes on viga saanud juba kümneid korrakaitsjaid ja meeleavaldajaid.
Olukord Kiievis on muutumas aina tõsisemaks - rahutustes on viga saanud juba kümneid korrakaitsjaid ja meeleavaldajaid. Foto: SCANPIX

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen kutsus pühapäeva õhtul Ukraina vastaspooli vägivallast hoiduma ja lahendama erimeelsused vastavuses põhiseadusele ja demokraatlikele normidele.

«Kutsun vaenupooli üles iga hinna eest vägivallast hoiduma. Vägivald ja jõukasutamine pole vahend, millega saab lahendada demokraatlikus ühiskonnas poliitilisi erimeelsusi,» ütles Rasmussen Brüsselis.

Rasmussen lisas, et NATO austab samas igati kõiki ukrainlasi ja Ukraina rahva demokraatlike ideaale. Peasekretäri sõnul on demokraatlikul viisil oma arvamuse avaldamine kõigi maailma inimeste põhiõigus.

Kiievis kestavad igapäevased valitsusvastased meeleavaldused juba enam kui nädal aega alates sellest, kui Janukovõtš otsustas loobuda assotsiatsiooni- ja vabakaubandusleppe sõlmimisest ELiga suhete edendamise kasuks Venemaaga.

Opositsiooni valitsusvastasele meeleavaldusele Kiievi Iseseisvuse väljakul kogunes pühapäeval erinevatel andmetel kümneid tuhandeid inimesi.

Ukraina pealinna Kiievi keskosas vajas pühapäeval meedikute abi 22 erinevate vigastustega meeleavaldajat, teatasid tervishoiuametnikud.

Ukraina siseministeerium teatas oma Facebooki küljel, et kinni on peetud mitmeid korrarikkujaid, keda küsitletakse. Rahvarahutustes on vigastada saanud rohkem kui 100 miilitsametnikku.

Kiievis hõivasid protestijad pühapäeval linnapea residentsi ja muutsid selle «ühinenud opositsiooni ajutiseks peakorteriks», teatas miilits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles