Rahvasaadik palus Putinil tuua Vene väed Ukrainasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad blokeerisid valitsushoone juurde viiva tänava.
Meeleavaldajad blokeerisid valitsushoone juurde viiva tänava. Foto: SCANPIX

Sevastopoli linnavolikogu saadik Sergei Samoljaninov pöördus Vene presidendi Vladimir Putini poole palvega saata Ukrainasse Vene väed, vahendab kohalik uudisteportaal ForPost.

Samoljaninov kirjutas, et «lääne eriteenistused ja nende agendid algatasid katse kukutada seadusandlik võim, nad organiseerivad rahutusi, maksavad kinni miitingud ja inforünnakud meedias, mida kõike rahastatakse USA interneti-vahenditest».

Seetõttu palus ta Vene presidendilt sõjalist ja ka muud abi , et «kaitsta riigi suveräänsust, vene elanikkonda Krimmis ja teistes Ukraina regioonides».

«Palume kooskõlastada Ukraina valitsusega Vene Föderatsiooni relvajõudude sisseviimine Ukraina territooriumile, et kaitsta seda USA armee ja NATO sissetungijate eest.»

Sellele initsiatiivile kogutakse toetusallkirju sotsiaalvõrgustiku Sevastopolskoje Vetše kaudu.
Rahvasaadik Samoljaninov kuulub president Viktor Janukovõtši Regioonide Parteisse.

Sarnane palve, kuid lähetatuna Ameerika Ühendriikidele, ilmus varem Valge Maja netileheküljele. Selles paluti USA relvajõududel «teha lõpp Janukovõtši diktatuurile».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles