Krimmi parlament palus Janukovõtšit kehtestada riigis eriolukord

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees kinnitab plakatit, millel on Ukraina presidenti Viktor Janukovõtšit kujutatud Adolf Hitlerina, kellel on kuulihaav peas.
Mees kinnitab plakatit, millel on Ukraina presidenti Viktor Janukovõtšit kujutatud Adolf Hitlerina, kellel on kuulihaav peas. Foto: SCANPIX

Krimmi parlament mõistis hukka Kiievis toimuvad meeleavaldused ja pöördus president Viktor Janukovõtši poole üleskutsega teha kõik võimalik korra taastamiseks – kasvõi erakorralise olukorra kuulutamiseni välja.

Saadikud allkirjastasid pöördumise täna, vahendas lenta.ru.

Nad paluvad presidendil täita oma konstitutsioonilist kohust ja panna punkt ohjeldamatule seadusetusele ja anarhiale, mis on hõlmanud kogu pealinna. Saadikute sõnul on vastuvõetamatu näidata üles agressiivsust korrakaitsejõudude vastu ja hõivata administratiivhooneid.

«Palume Teil, Viktor Fjodorovitš, võtta kasutusele kõik võimalikud abinõud, et taastada ühiskondlik kord ja pole vaja kõhelda, kuid enne seda tuleb kehtestada erakorraline olukord. Poliitiline situatsioon nõuab maksimaalse karmuse ja otsustavuse näitamist,» kirjutavad saadikud.

Taolisele pöördumisele kirjutas alla 76 rahvasaadikut sajast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles