Ukraina peaminister: toimuv sarnaneb riigipöördega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajate ja miilitsate vastasseis Kiievis.
Meeleavaldajate ja miilitsate vastasseis Kiievis. Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Mõkola Azarov võrdles kontrolli alt väljunud meeleavaldusi riigipöördega.

«Sellel on kõik riigipöörde tunnused,» ütles uudisteagentuuri AFP vahendusel Azarov täna Kiievis lääneriikide diplomaatidega kohtudes. «See on väga tõsine küsimus. Me oleme kannatlikud, kuid me ei taha, et meie partnerid tunneksid, nagu oleks kõik lubatud.»

Azarov kutsus ELi riikide ja USA suursaadikuid üles mõjutama Ukraina opositsiooni, et meeleavaldustel osalejad hoiduksid vägivallast ning loobuksid ultimaatumite esitamisest.

Azarov tunnistas, et meeleavaldused on kontrolli alt väljunud. «Kasutatakse täiesti ebaseaduslikke meetodeid,» lisas valitsusjuht, kelle sõnul juhivad proteste «teatud poliitilised jõud», kellel on illusioon, et nad «suudavad praeguse režiimi kukutata».

«Inimesed saadetakse riigihooneid hõivama, riigiasutuste tööd blokeeritakse, esitatakse ultimaatumeid. See tee ei vii kuhugi,» märkis Azarov, kelle sõnul on võimud teinud kindlaks pühapäevased kokkupõrked põhjustanud «provokaatorid», kes tema sõnul kuuluvad opositsioonierakonda Svoboda ning rühmitusse Bratstvo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles