Göteborgis hakkavad sõitma isejuhtivad autod

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pargitud Volvo omandab võime pakke vastu võtta.
Pargitud Volvo omandab võime pakke vastu võtta. Foto: SCANPIX

Rootsi suuruselt teises linnas Göteborgis ja selle ümbruses sõidavad 2017. aastal ringi sada isejuhtivat Volvot, teatas Hiina Geely gruppi kuuluv autofirma täna.

Pilootprojekti «Juhi mind» eelarve on 500 miljonit Rootsi krooni (56,3 miljonit eurot), tegemist on Volvo, Rootsi Transpordivalitsuse ja Göteborgi linna ühisettevõttega.

«Me ei ole maailma suurim riik ega suurim autotootja, kuid me korvame selle nutikusega,» ütles Volvo peadirektor Håkan Samuelsson Stockholmis pressikonverentsil.

Esimeste isejuhtivate Volvode maksimumkiirus on 70 kilomeetrit tunnis. Projekt algab 2014. aastal kliendiuuringu ja tehnoloogiaarendusega. 360-kraadise kaamerasüsteemi, GPSi ja teiste anduritega varustatud autod hakkavad esialgu sõitma 50 kilomeetril valitud teedel, sealhulgas tiheda liiklusega Göteborgi lähimaanteedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles