Postimees Ukrainas: protestijad hoiavad keskväljakut oma haardes

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikud jagasid täna Iseseisvuse väljakule kogunenud inimestele pirukaid. Lisaks oli saada küpsiseid, teed ja võileibu.
Vabatahtlikud jagasid täna Iseseisvuse väljakule kogunenud inimestele pirukaid. Lisaks oli saada küpsiseid, teed ja võileibu. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Täna jätkasid inimesed Ukraina pealinnas Kiievis Iseseisvuse väljakul kogunemist, õhtul oli seal paar tuhat inimest. Eilse suurprotesti mõõtu, mil meelt oli avaldama tulnud ligi 100 000 inimest, polnud täna saavutatud.

Küll oli protestijad jõudnud ära barrikeerida kõik väljaku ääred, võttes kasutusse nii varem miilitsa tarvitatud piirded kui ka näiteks jõulukaunistused.

Väljakule pääses kitsaste läbipääsuavade kaudu, mida valvasid musta riietunud noormehed. Keskele püsti pandud laval peeti pidevalt kõnesid ja kui kõnes hüüti «Elagu Ukraina», vastasid kogunejad sellele valjuhäälselt «Elagu kangelased», lisaks lehvis palju Ukraina ja Euroopa Liidu lippe, sekka parteisümboolikat ja muud.

Kui laval just kõnesid ei peetud, oli kuulda, kuivõrd vaikne protest tegelikult oli. Inimesed vestlesid vaikselt omavahel, ning kõik nägi pigem vaoshoitud välja. Rohkem tegevust oli meeleavaldajate  hõivatud ametiühingute hoones, mis oli muutunud tõeliseks protestibaasiks – püsti oli pandud oma pressikeskus, lisaks valmistati teed ja võileibu ning koguti rõivaid.

Opositsioon on teatanud, et nemad oma tegevust enne ei lõpeta, kui pole ennetäitaegseid parlamendi- ja presidendivalimisi lubatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles