Juškin: Ukraina võib meeleavaldajate laialiajamisel võtta eeskuju Venemaalt

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on meeleavaldused Ukrainas Kiievis.
Pildil on meeleavaldused Ukrainas Kiievis. Foto: Liis Treimann

Analüütik Vladimir Juškini hinnangul võivad Ukraina võimud massimeeleavaldused jõuga laiali ajada, sellele viitab ka president Viktor Janukovitši reis Hiinasse, millega ta võib üritada end vägivalla eest vastutamisest Euroopa Liidu ees puhtaks pesta.

Vladimir Juškin ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et Janukovitšil on üks suur probleem - tal on tarvis väga palju raha, Ukraina valuutavaru on sisuliselt sama suur kui riigi välisvõlg - 20 miljardit dollarit, vahendas ERR Uudised.

«Brüsseliga on keeruline, sest selles suunas tuleb kokku leppida IMFiga, seal on juttu 15 miljardist dollarist, kuid IMF nõuab kommunaalmaksete suurendamist kaks korda, palkade, pensionide, sotsiaalprogrammide külmutamist ja riigikulutuste vähendamist, valimiseelsel aastal pole see reaalne,» selgitas Balti Venemaa uuringute keskuse direktor Vladimir Juškin.

Juškin kardab, et Janukovitš võttis kuulda venelaste ettepanekut toimida samamoodi, kui Bolotnaja väljaku meeleavalduste laialiajamisel Moskvas - toore jõuga, teine variant seisneb selles, et Ukraina president käsib oma parteil koos koalitsiooniga hääletada maha praegune valitsus, et jahutada maha Kiievi ööelu.

«Karta on, et muskliametid hakkavd Janukovitši puudumise ajal vägivallatsema, et Maidani väljaku meeleavaldused lõplikult maha suruda,» arvas analüütik, kelle hinnangul saabub lahendus lähipäevil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles